Jelenlegi hely

Téli hangulat

Budapesten az utóbbi időkben gusztusos karácsonyi vásárok vannak, mint pl. a Vörösmarty téren. Csak nem hétvégén kell kimenni oda, akkor viszont gusztustalan nagy tömeg van.

Ide, a Vörösmarty térre indultam, s parkoló után kutatva behajtottam a Bazilika mögötti részre. A Szent István téren hatalmas fényár fogadott, s hasonlóan a túloldalhoz, itt is kialakítottak egy kisebb vásárt.

A tér közepén egy műanyag korcsolyapálya van gyerekeknek, megspékelve egy a térhez nagyon nem illő lila fenyőfával.

Ezen a téren több az italozó/kajáló bódé, mint az ajándékos, s nagyban nyomják a hungarikum ételeket. Nekem bejött az egész, jó hangulata van, s jók voltak a fények is.

Sajnos elég hideg volt, fél óra után kezdtem is fázni, át is fagytam rendesen. Rossz, hogy a fényképezőt nem igazán lehet állítgatni bőrkesztyűben.

A korcsolyázókat vakuval fotóztam, stroboszkóp villantássokkal (10 Hz-en vagy 40 Hz-en, nem is emlékszem), hogy a gyerekek mozgása látszódjon a képen. Nagyon sok időt el tudtam volna ezzel tölteni, mert elkezdtem élvezni, ahogy a lurkók kergetik egymást és esnek-kelnek. Sajnos, a hideg viszont hazaűzött.

(Igen, észrevettem, hogy az egyik képen híres ember van. Bocs, de lusta voltam leretusálni, remélem így is élvezhető a fénykép.)