Jelenlegi hely

Sziget Fesztivál

In memoriam Őz Zsolt (Vidámpark)

'92-93 -ban ismertem meg, Pécsett a Rákban (Hard Rák Café), egymás mellé keveredtünk italozás közben. Amolyan kocsmai ismeretség volt. 
Beszélgettünk csajokról, szülőkről, s - mivel ugyanannyi éves vagyok, mint Zsolt - a generációnk dolgairól.
Úgy rémlik valami zsidó lányról beszélt, akinél elmúlt a szerelem, költözések ide-oda, de nem igazán emlékszem a részletekre, 20 éve volt. Ittunk rendesen, s jöttek elő a nem vidám történeteke, nem keseregtünk, csak kibeszéltük magunkból. 
Innentől hallgattam az Ugatha Christie és Vidámpark együttest, s az egyik kedvencem lett. 2000 után - úgy rémlik - párszor a Bencúr Házban voltam koncerten, aztán nagy szünet következett. A következő alkalom 2008-ban a Sziget Fesztiválon volt, a lenti képek itt készültek róla. 
Szegény, nagyon lepusztult állapotban látható, eléggé le is döbbentett. Őz fehér cérnakesztyűje túlvilági volt, mint egy hobó, aki urizál. 
Persze, a kesztyű hátterében betegsége állt, s szívszorító volt az egykori pécsi önmagához képest így látnom.
Sajnálatra méltó, hogy ezt kapta az élettől, s sajnálom, hogy meghalt. Persze, ha nem ez a sorsa, akkor talán nem születnek azok a dalok, melyek annyira jól ki tudják fejezni, hogy mennyi szomorúság van az életben.
Isten nyugosztalja.

Részlet a www.vidampark.net vendégkönyvéből:

Timur Lenk - 2012 Sziget Fesztivál (nál) - előzetes

Timur Lenk Patyom-kinn Projekt: Sziget-koncert hajóval!!
Nagyon keményen odab*sztunk a Timur Lenk együttessel a Sziget Fesztiválnak. Hajóval támadtunk, először meg akartuk csáklyázni az egyik utasszállítójukat. Az ellenség padlógőzzel, csak driftelve tudott kitérni előlünk, nagyon nagy szerencséjük volt, hogy megúszták.
Utána feltartottuk a másik menetrendszerű hajójukat. Ki akartuk éheztetni őket, csak jött a dagály.
A Sziget Fesztivál biztonsági szolgálata nagyon berágott, ellentámadásba lendültek. Lézerirányzékos fegyverekkel akarták elhallgattatni a zenekart, hasra céloztak, hogy jobban fájjon. 
Aztán, ott voltak a ladák. Bevallom féltem.
Szerencsére sikerült elmenekülnünk, köszönhető a hajónk ikerlapátos manőverkormányának, s a tisztek hősiességének. Mindenki megkönnyebbült, s hatalmas buli kerekedett.

Akkora buli volt, hogy a zene hatására a lányok összegabalyodott végtagokkal nyalogatták egymást.Sziget - Children Of Bodom

A Sziget Fesztiválon elég sokszor elvetődtem a metál színpadhoz, ez pl. a Children Of Bodom finn zenekar.

Sziget 2010

Sziget 2010

Ez a színpad pár éve még megtűrt volt, mivel a fesztivál perifériáján foglalt helyet. Úgy néz ki, rájöttek a szervezők, hogy a metálban is van lehetőség. (Vagy logisztikailag így optimálisabb, nem tudom. Talán mindkettő.)

Sziget 2010

Szívesen mentem ide fotózni, az egyik legjobb adottságú hely volt. Jó világítás, fotózáshoz megfelelő magasságú színpad, mindig lelkes tömeg. A metál bandák legtöbbje pedig nem riad vissza a teátrális dolgoktól: díszletek, kosztümök, headbanging, ahogy az kell.

Sziget 2010

Nem tudom megítélni, hogy ez az együttes jó volt avagy rossz. Azt tudom megítélni, hogy mennyire voltak látványosak, illetve a haknifaktort tudom megállapítani.

Sziget 2010

Sajnos, a Sziget Fesztivál hemzseg a csak haknizni ideutazó menőbb együttesektől. Ha megnézem a Children Of Bodom videóit, akkor azt látom, hogy korrekten nyomták a Szigeten. Viszont, az énekes kulcscsomója kicsit hakniszagúvá teszi a dolgot.

Sziget 2010

Sziget 2010

Ki a fene megy fel a színpadra úgy, hogy a lakás és minden más kulcsa ott fityeg az oldalán? (A sörnyitó viszont dicséretes! Vigyor)

Sziget 2010

Sziget 2010

Sziget 2010

Sziget 2010

Összes fénykép itt