Jelenlegi hely

Sziget

Timur Lenk - 2012 Sziget Fesztivál (nál) - előzetes

Timur Lenk Patyom-kinn Projekt: Sziget-koncert hajóval!!
Nagyon keményen odab*sztunk a Timur Lenk együttessel a Sziget Fesztiválnak. Hajóval támadtunk, először meg akartuk csáklyázni az egyik utasszállítójukat. Az ellenség padlógőzzel, csak driftelve tudott kitérni előlünk, nagyon nagy szerencséjük volt, hogy megúszták.
Utána feltartottuk a másik menetrendszerű hajójukat. Ki akartuk éheztetni őket, csak jött a dagály.
A Sziget Fesztivál biztonsági szolgálata nagyon berágott, ellentámadásba lendültek. Lézerirányzékos fegyverekkel akarták elhallgattatni a zenekart, hasra céloztak, hogy jobban fájjon. 
Aztán, ott voltak a ladák. Bevallom féltem.
Szerencsére sikerült elmenekülnünk, köszönhető a hajónk ikerlapátos manőverkormányának, s a tisztek hősiességének. Mindenki megkönnyebbült, s hatalmas buli kerekedett.

Akkora buli volt, hogy a zene hatására a lányok összegabalyodott végtagokkal nyalogatták egymást.Déjà vu Revue

Most voltam először a koncertjükön. Nagyon szerettem azokat a számokat, melyeket megszólaltatnak: URH, Európa Kiadó, Neurotic, Balaton, 2. Műsor, stb.A koncert viszont hatalmas csalódás volt.

Az énekesnő, Bambi olyan rosszul énekelt, hogy az fájt. Olyan volt, mintha Méhes Mariettát próbálná egy süket utánozni.Annyira ideges lettem, meg sem vártam, hogy a biztonságaikat kihajtsanak a fotós árokból, a második számnál elmenekültem. Lehet, hogy később belejöttek, de ott nekem elég volt annyi.Itthon ért a meglepetés, mikor a Youtube -on utánuk néztem, s azt kell, hogy mondjam, Bambi tökéletese hozza azt, amit ezek a számok megkövetelnek.

http://www.youtube.com/watch?v=vVwzG4QIbE4

Minden bizonyára van magyarázata, mit ahogy mindennek van magyarázata. De inkább lépjünk is ezen túl...

Sziget - SOERII & POOLEK

Nem tudom, hogy a YouTube-os "reklámjuk" nélkül a SOERII & POOLEK koncerten lettek volna annyian, mint amennyien a Szigeten voltak.

SOERII & POOLEK

Íme a nevezett reklám, melynek nyitómondatát szinte minden percben bekiabálta valaki a koncert közben.


A koncerten egy rendőrnek öltözött törpe abszintot lövöldözött a közönség szájába egy vízipisztolyból, talán ez volt az egyik legszürreálisabb jelent. Természetesen, mi fotósok sem akartunk kimaradni a jóból, itt éppen Egres kollegina orális injektálása látható. Vigyor

SOERII & POOLEK

Idővel szép sorban előkerültek a YouTube videó által ígért show elemek, pl. a csirke és a kurvák is.

SOERII & POOLEK

SOERII & POOLEK

A közönség remekül szórakozott, igen jó hangulat kerekedett. Úgy látszik az extrém és megbotránkoztató dolgokra vevők a népek, amire a SOERII & POOLEK igen csak ráerősített.

SOERII & POOLEK

Persze, az ilyen show ördögi kerék, mindig újabb és újabb látványiságot kell majd kitalálni, hogy az érdeklődést fent tudják tartani. Mindig ez van, ahol a zenét a show-nak kell eladnia, de a képek alapján egyelőre nem kell félteni a zenekart. Vigyor

SOERII & POOLEK

A Szigeten előadott műsor utolsó percei, ahol már a tetőfokán van szinte minden.


Sziget - Children Of Bodom

A Sziget Fesztiválon elég sokszor elvetődtem a metál színpadhoz, ez pl. a Children Of Bodom finn zenekar.

Sziget 2010

Sziget 2010

Ez a színpad pár éve még megtűrt volt, mivel a fesztivál perifériáján foglalt helyet. Úgy néz ki, rájöttek a szervezők, hogy a metálban is van lehetőség. (Vagy logisztikailag így optimálisabb, nem tudom. Talán mindkettő.)

Sziget 2010

Szívesen mentem ide fotózni, az egyik legjobb adottságú hely volt. Jó világítás, fotózáshoz megfelelő magasságú színpad, mindig lelkes tömeg. A metál bandák legtöbbje pedig nem riad vissza a teátrális dolgoktól: díszletek, kosztümök, headbanging, ahogy az kell.

Sziget 2010

Nem tudom megítélni, hogy ez az együttes jó volt avagy rossz. Azt tudom megítélni, hogy mennyire voltak látványosak, illetve a haknifaktort tudom megállapítani.

Sziget 2010

Sajnos, a Sziget Fesztivál hemzseg a csak haknizni ideutazó menőbb együttesektől. Ha megnézem a Children Of Bodom videóit, akkor azt látom, hogy korrekten nyomták a Szigeten. Viszont, az énekes kulcscsomója kicsit hakniszagúvá teszi a dolgot.

Sziget 2010

Sziget 2010

Ki a fene megy fel a színpadra úgy, hogy a lakás és minden más kulcsa ott fityeg az oldalán? (A sörnyitó viszont dicséretes! Vigyor)

Sziget 2010

Sziget 2010

Sziget 2010

Sziget 2010

Összes fénykép itt

 

Tinariwen

A tárhely projekt alatt ráakadtam egy régi kedvencemre, a Tinariwen együttesre.

Tinariwen

2005-ben a Szigeten láttam őket, ott készült ez a fénykép. Eleinte nagyon viccesnek tűnt, amint a nomád tuareg-ek elektromos hangszereken nyomják, de egy idő után beszippantott a produkció. Ahogy ők fogalmaznak kozmikus a zenéjük, s tényleg.

Megjegyzem a 2005-ös Sziget volt az utolsó, hogy zenére találtam, akkor olyanokba szaladtam bele, mint a Woven Hand, Cheika Rimitti, stb. Az utóbbi 4 évben viszont elég gyenge lett az egész. (A Woven Hand tavaly a Muzsikással lépett fel, ami nem volt rossz, de nem volt igazi együttzenélés, inkább csak egymás mellett. Számomra legalábbis nem volt katarzis.)

Ezek a fényképek még az első tükörreflexes gépemmel készültek, egy Olympus E-300 –al. Így utólag nem is értem, hogy miképpen készítettem ezzel a géppel normális képeket, zajos volt, pontatlan és lassú a fókusza, kínszenvedés volt vele az élet. No, de erről egy másik postban.