Jelenlegi hely

szálloda fotózás

Apartman fotózása

Szálloda, apartman fotózása azért hosszabb folyamat, mert egy-egy pozícióban viszonylag sok képet kell lőni. Főleg nehézkes ez akkor, ha valamilyen különleges szöget választ az ember, pl. a fényképező a plafon síkjának közelében van. Ezekben a szitukban segít a fényképező távvezérlése. 
 
 
A legegyszerűbb megoldás, ha mobiltelefont használunk, innentől pedig OTG kábel és szoftver kérdése az egész. A legutóbb én is bevetettem egy ilyen rendszert, s remekül működött.Már az nagyon kényelmes, hogy a mobil kijelzőjén látom az élőképet, nem kell kitekeredve néznem a fényképező keresőjébe. A fókuszpontot oda rakom, ahova csak akarom, s a fényképező tökéletesen oda is fókuszál. Ha pedig szöszmötölni szeretnék, akkor az élőképbe bele is zoom-olhatok, s így nagyon precízen elhelyezhető a fókusz pont. 
 
 Így a szálloda, apartman fotózása egyszerűsödik, s a munkát jelenősen gyorsítja, hogy egy gombnyomásra végiglő egy sorozatot, nem kell figyelni és nincs kihagyás. A mobiltelefon simán veri bármelyik gyári távkioldót.
 
 Az külön extra, hogy a szoftverek lehetőséget adnak arra, hogy a fényképező limitációt kikerüljük. Pl. a fényképező maximális 3 fényértéket átfogó sorozat készítésével szemben a szoftverben akár 9 fényértéket is meg tudunk adni. Persze, ezekre az extrém beállításokra ritkán van szükség, de mindenképpen kiterjesztik a lehetőségeink határait.