Jelenlegi hely

Mini

Irodista? Vásároljon távirányítós mini autót!

Sok-sok évvel ezelőtt, egy nagyon jó barátom rábeszélt, hogy vegyek mini távirányítós autót. Azt mondta, minden komoly férfinak van ilyen, s a munkahelyen hatalmas versenyeket lehet majd rendezni a kávészünetekben.

Nem volt ellenemre a dolog, mivel gyermekkoromban kimarad a távirányítós autó, de még drótos sem volt senkinek a lakótelepen, nem hogy RC. Pár ezer forint volt csak, így hát megvettem.

Elég nagy csalódás volt a kocsi: csak pár percet tudott menni egy feltöltéssel, kicsi volt a távirányító hatótávolsága, megakadt a kövezet fúgáiban stb. A munkahelyemen meg eleve hülyének néztek volna, ha ilyesmit előveszek, amúgy sem tudott menni a padlószőnyegen. 

Persze, barátom talált megoldást a problémámra, egy komolyabb autóra beszélt rá, egy limitált szériás Mini -re. Ez díszdobozos, normális ostorantennája van, kapcsolható a turbó (!) fokozat, s még lámpája is van, ami menet közben világít is. 

Megvettem, de talán, ha kétszer kipróbáltam, s a dobozban maradt a kocsi. 

Nemrég, miután hatalmas rendrakásba fogtam itthon, rengeteg régi, elfeledett holmi került elő, köztük ez az RC Mini kisautó is. Meglepetésemre működött egyből, úgy látszik a fémdoboz elég jól bírta a hányattatást.

Aztán a próba alatt azt vettük észre, hogy Gréta lányom, teljesen rákattant a kisautóra, elkezdte üldözni a földön. Ebből született ez a videó. 
Gréta most 9 hónapos, igen fürge a földön, mint látszik. Most éppen ott tart a közlekedésben, hogy önállóan megáll pár másodpercre.
A kocsit pedig majd megörökli Gábor fiam, ezzel le is tudtam az első távirányítós autós beruházást. :)

Ó ember! - csórón jót

A tegnapi Magyar retró műsorban egy baromi jó '73-as Mini klip volt, a Vissza a városba. Tipikus eset, mikor minimális erőforrásból jót alkot valaki. Legalábbis szerintem ez a klip k*va jó.


A háttér két TV-s busz, s látszik, hogy egy parkolóban vették fel. Egy kocsi el is megy a háttérben. A két busz közötti rést a busz kinyitott hátsó ajtóval tüntették el. A busz kerekeit tökéletesen eltakarták a dobszerkóval és az orgonával, nagyon jó ötlet.

A térbe helyezett billentyűs teszi érdekessé za egészet, ami akkor jön ki nagyon, mikor a kamera elindul. Semmi vágás, csak egy kis játék a mélységélességgel. Gondolom, hogy az akkori kor technikája nem rendelkezett profi automatikus fokusszal, vagyis az operatőr is elég jól megoldotta a dolgokat.

A klipnek van eleje, közepe és vége, szépen ível, majd a szám végére visszatér ugyanoda, ahonnan elindult. Egyszerű az egész, mint a faék, de nagyon jól kivitelezett dolog. És azt tényleg ne felejtsük el, hogy 1973 -ban készült.

Azért jó látni az ilyet, mert ha valaki amatőrként akar egy ütős videót (illetve fotót) összehozni, akkor nem feltétlenül kell ahhoz a csúcs technika, elég egy jó ötlet.