Jelenlegi hely

Masterica

Komolyvilla

A SymphonicA projekt résztvevői, a MastericA együttes és az Óbudai Danubia Zenekar villáznak.

Symphonica project

Már a SymphonicA projekt elején az járt a fejemben, hogy egy ilyen képet készítek. Igaz, én hangszerekkel együtt szerettem volna, szerintem sokkal jobban néztek volna ki azokkal.

A képre szinte nulla időm volt, mivel a koncert előtt mindenki végezte volna a dolgát. Szerencsére Zolinak sikerült Márton segítségével összehozni az embereket, bár páran még így is lemaradtak. Az idő rövidsége miatt nem volt semmi lehetőség beállítani vagy módosítani, vagyis nem lehetett hibázni. Sajnos a képen van egyetlen egy megvilágítási probléma, de szerintem ez a körülményekhez képest belefér. A fényt egy nagy softbox adta, ami az együttes felett volt úgy 4 méteren, s szép egyenletesen bevilágította az arcukat. Persze, ez max 5-6 emberre elegendő méret lett volna, de az ISO3200 megoldotta. A softbox alatt álltam egy hatalmas nagy létrán. Életemben nem láttam ekkora fa létrát. Vigyor Nagyon nagy segítség volt, hogy a Millenáris színpadmestere ezt biztosította, köszönet érte.

Az utómunkánál a képet körbevágtam, illetve új árnyékot is kaptak az emberek. A végleges kialakítást Zénó kollégám végezte, s igen csak betartotta az ukászt, hogy "metálos legyen, ne csicsa". Kacsintás

Amúgy eléggé bánom ám, hogy nem hozták a kérés ellenére a hangszereiket a zenészek, mert akkor szerintem egy nagyon-nagyon ütős fénykép készülhetett volna. Persze, így sem rossz, s remélem egyszer lesz lehetőség egy olyan képre is.

A képet nézve még azon gondolkodtam, hogy a tömegben elfoglalt pozíció fordított arányban van-e az egyén szerénységével. A'szem igen... Vigyor

Masterica klubkoncert

A nemrég alakult Masterica első koncertjére nem tudtam elmenni, de a héten meghívtak egy zártkörű klubzenélésre.

Masterica

Nagyon baráti volt a dolog, jól éreztem magamat. Főleg, mikor kisebb happening-et csináltak a srácok a színpadon.

A fotózás eleinte kínszenvedés volt. Össz-vissz négy-öt állólámpa volt, semmi más. Az 50/f1.4 legnagyobb rekeszén 1/60-nál még éppen volt használható kép, de ha beindultak a srácok, akkor az 1/60 már nagyon hosszú volt. ISO800 fölé pedig nem akartam menni, mivel itt a határ a D300 esetén, mikor még nem okoz problémát a zaj.

Masterica

Így maradt a vaku. A szokásos hosszú záridős, rear szinkron. A vakun pedig a Luminquest ..., amivel egész jól lehet irányítani a fényt.

Masterica

Masterica

Úgy érzem, hogy a vaku ellenére sikerült pár hangulatos fotót készítenem, s néhol a dinamika is átjön. Ami azért fontos, mert Hartmann Zoli energiái szétfeszítették a klubbot.

Masterica