Jelenlegi hely

lenspen

Repost - Castillo de San Sebastian

Ezt a fényképet a spanyolországi Cádiz-ban készítettem.

Cádiz, Castillo de San Sebastian

Van a városban egy kőhíd, mely kifut a tengerre, a végén egy kisebb erődítmény áll, a Castillo de San Sebastian.

Épp viharos volt a tenger, s a kőhídon átcsaptak a hullámok, ezt akartam lefotózni. Igen csak vicces volt el-el ugrálni a hullámok elől, addig míg egy teleibe nem kapott. (Ami persze várható volt.)

A vízzel nem is volt gondom, mivel a ruha megszárad, a gépem - akkor még a D200 - pedig cseppálló, ez nem árt meg neki. Igen ám, de a híd mellett egy kisebb kikötő van, s a motorcsónakok miatt finom olajréteg áll a tenger felszínén. Ez az olajos víz kapta telibe a fényképezőt. Na, ez nem volt fincsi.

A vázról simán lejött minden, de az objektív üvegéről nem akart, azon színes szivárvány csíkok látszottak akárhogy is sikamikáltam. Szerencsére minden objektívemen van védő, így az objektív nem tud sérülni, csak ez a szűrő lett olajos.

Kínomban már szappanos vízben mostam az üveget a szállodában, s csak egy órás szenvedéssel sikerült megoldani. Azóta mindig négy tisztító eszközt hordok a táskámban, két mikro szálas törlőt, egy lenspen-t és egy száraz-nedves CCD tisztítót. Ki tudja, mikor kap el megint valami, pl. egy jó kis izlandi hamu.

A fénykép HDR technikával lett ilyen, egyik kedvenc képem.