Jelenlegi hely

Gréta

Röpteti és kikacagja

Köszönetet mondok Gréta lányomnak, amiért lehetővé teszi számomra, hogy bájos mosolyát lefotózhassam. Úgy örülök, hogy a benne szunnyadó nőiességet sikerült megörökítenem. 

Továbbá köszönetet mondok Gábor fiamnak, amiért megtanította húgocskájának, hogyan kell apának mosolyt dobni, illetve azért is köszönetet szeretnék mondani neki, amiért oly' ügyesen cselezi ki minden alkalommal az autófókuszt, mindezt kombinálva azzal, hogy belenyal az objektívbe. Köszönöm, hogy segítesz tisztán tartani a felszerelésemet!

Nyavalyások. :)

Martin Szipál nálunk járt

Hihetetlen nehéz Gréta babát fotózni. Valami eszméletlen gyors és kiszámíthatatlan. El sem hiszem, hogy sikerült lekapnom ezzel a 3D-s szemüveggel. Pedig, nekem mennek az ilyen akció fotók. Itt 0,5 másodperc állt a rendelkezésemre, s látszik is, hogy már megy a bal keze, hogy lekapja a szemüveget. :)

Szerencsére Gréta szereti az ilyen mókákat. Ha pl. rárakok egy nagy sapkát, akkor először lekapja a fejéről, majd kis idő múlva maga próbálja felvenni. Közben nagyokat kacarászik. Ha pedig sikerül a fejére raknia, akkor örömittasan kiabálva járja körbe a lakást. Imádom. :)

Talán Csepi mondta a képre, hogy tisztára Martin Szipál, s mennyire igaza van! Egyszer szeretnék Szipálhoz elmenni egy tanfolyamra, én nagyon kedvelem az embert. No, de addig is vigasztalódom Gréta fotójával. :)

Irodista? Vásároljon távirányítós mini autót!

Sok-sok évvel ezelőtt, egy nagyon jó barátom rábeszélt, hogy vegyek mini távirányítós autót. Azt mondta, minden komoly férfinak van ilyen, s a munkahelyen hatalmas versenyeket lehet majd rendezni a kávészünetekben.

Nem volt ellenemre a dolog, mivel gyermekkoromban kimarad a távirányítós autó, de még drótos sem volt senkinek a lakótelepen, nem hogy RC. Pár ezer forint volt csak, így hát megvettem.

Elég nagy csalódás volt a kocsi: csak pár percet tudott menni egy feltöltéssel, kicsi volt a távirányító hatótávolsága, megakadt a kövezet fúgáiban stb. A munkahelyemen meg eleve hülyének néztek volna, ha ilyesmit előveszek, amúgy sem tudott menni a padlószőnyegen. 

Persze, barátom talált megoldást a problémámra, egy komolyabb autóra beszélt rá, egy limitált szériás Mini -re. Ez díszdobozos, normális ostorantennája van, kapcsolható a turbó (!) fokozat, s még lámpája is van, ami menet közben világít is. 

Megvettem, de talán, ha kétszer kipróbáltam, s a dobozban maradt a kocsi. 

Nemrég, miután hatalmas rendrakásba fogtam itthon, rengeteg régi, elfeledett holmi került elő, köztük ez az RC Mini kisautó is. Meglepetésemre működött egyből, úgy látszik a fémdoboz elég jól bírta a hányattatást.

Aztán a próba alatt azt vettük észre, hogy Gréta lányom, teljesen rákattant a kisautóra, elkezdte üldözni a földön. Ebből született ez a videó. 
Gréta most 9 hónapos, igen fürge a földön, mint látszik. Most éppen ott tart a közlekedésben, hogy önállóan megáll pár másodpercre.
A kocsit pedig majd megörökli Gábor fiam, ezzel le is tudtam az első távirányítós autós beruházást. :)