Jelenlegi hely

Gábor

Röpteti és kikacagja

Köszönetet mondok Gréta lányomnak, amiért lehetővé teszi számomra, hogy bájos mosolyát lefotózhassam. Úgy örülök, hogy a benne szunnyadó nőiességet sikerült megörökítenem. 

Továbbá köszönetet mondok Gábor fiamnak, amiért megtanította húgocskájának, hogyan kell apának mosolyt dobni, illetve azért is köszönetet szeretnék mondani neki, amiért oly' ügyesen cselezi ki minden alkalommal az autófókuszt, mindezt kombinálva azzal, hogy belenyal az objektívbe. Köszönöm, hogy segítesz tisztán tartani a felszerelésemet!

Nyavalyások. :)

A fiam szemszögéből

Nyáron, - sajnos azóta megbukott - projekt kapcsán szükségem volt egy fejkamerára. Kölcsönkaptam egy GoPro-t, mely szerintem a ma létező legjobb ilyen szerkezet.

Mivel új volt számomra a kamera, így leteszteltem. Egy hirtelen ötlettől vezérelve ráerősítettem Gábor fiam bringás sityakjára, s szerencsére nem ellenkezett. Pont el kellett mennem boltba, így adta magát a dolog, hogy ezen az úton teszteljük az eszközt.

Szerintem, nagyon-nagyon érdekes egy gyerek szemszögéből tekinteni a világot. Nem is gondoltam volna, hogy ennyire megérint a dolog, látni azt, hogy milyen óriások veszik körül, mennyire el lehet veszni a felnőttek világában.

Érdekes az is, hogy mekkora türelemmel viseltet irántam. Miközben intézem a számomra gördülékeny bevásárlást, neki egy csomó holtideje van, s olyan dolgok veszik körbe, melyekről nem igazán tudja, hogy mik is azok. Ezekkel kénytelen lekötnie magát. A videót látva nem is csodálkozom, hogy némely gyerek kiveri a hisztit ilyen bevásárlás alkalmával.

A'szem, egyszer minden szülőnek meg kellene néznie, hogy milyen szemszögből látja a gyereke a világot, szerintem ez nagyon tanulságos.

Sajnos a hang nem túlságosan jó, a fiam beszédét lehet szinte csak hallani, viszont őt meg még nehéz érteni. Egyszer, ha lesz időm feliratozom majd a videót, addig csak a hangerő csutkára tekerése tud segíteni.

Rémséges rémek

Ma este rémséges rémet játszottunk Gáborral.

Mondom Gábornak, hogy ezt lefotózom. Pózol, pózol, aztán a harmadik lövés után azt mondja: "na, ennyi!" és elküldött. :) Gyereknél nem lehet tökölni, ha nem sikerül elsőre a kép, akkor nincs ismétlés. 
Mit csinál egy hároméves, mikor fürdés közben az apja lekapcsolja a villanyt és megjelenik így?

  • Vigyorog.
  • Majd kinevet.
  • Aztán kiküld, s még ötször meg kell ijesztgetni ugyanígy. :)

Mátyás Király monda vala...

Nagyon klassz történelmi játszópark van Visegrádon, érdemes benézni. Itt és itt lehet róla bővebben olvasni.

Van vízköpő, tűzköpő, olajköpő sárkány:
 Mérges farkas:
 
A labirintus az egyik legjobb móka, főleg, ha átférünk a palánk alatt.
 

 
Az egész park jól egyensúlyoz a a történelem és a játékvilág között.
 


 Bobozás és ebéd után tértünk be, s a'szem ez így elég stabil program lesz ez a jövőben, ha újra errefelé járunk. Márpedig fogunk, mert Gábor nagyon élvezi a bobot.
 

Köcsög sirály...

..., mondta Gyuszi egy adriai vitorlázás alkalmával, mikor a vízbe ejtett valamit, s egy sirály egyből rárabolt. Azóta ez szállóige a társaságban, s őszintén szólva ezek a madarak gyakran rá is szolgálnak erre a jelzőre. 

Hétvégén a Duna-parton sétáltunk, Gábor már két napja követ szeretett volna dobálni a folyóba. Előkerült a keksz, aminek hatására előkerült pár kacsa és rengeteg sirály. A második keksznél Hitchkoch Madarak című filmjében találtuk magunkat, volt egy pont, mikor átvillant, hogy felkapom Gábor, s szaladok vele. 

Persze, csak a térérzékem csalt meg, a fényképező keresőjében - fél szemmel nézve - nem igazán érzékeltem, hogy a madarak a gyerek vagy a víz felett próbálnak kekszet szerezni.
Szinte sosem fotózom sirály, ez a harmadik alkalom, hogy megtettem.  Most is csak azért kaptam elő  a gépet, mert érdekes volt az a közlekedési dugó, amit okoztak maguknak a levegőben.
Az első ilyen fotóm 18-19 éve készült Prágában, a Károly hídon, még a filmes Zenit fényképezőmmel. Az akkori barátnőm ki is akadt, hogy nem őt, hanem a sirályokat fotózom. :) A második 3 éve volt, Spanyolország déli csücskén, a tengerparton.

Számomra ez az egyik legbénább dolog, a sirály fotózás, mert azt jelenti, hogy annyira nincs ötlete az embernek, hogy erre fanyalodik. Galambot fotózni meg a másik. Biztosan bennem van a hiba, de valahogy nem tudom elhinni, hogy az ilyen jellegű tucatfotók érdekesek lehetnek bárkinek is. 

Majompofa

Ha már farsang, akkor rajzoltunk majompofa álarcot! :)
Persze, csaltam. A szeme teljesen bebukott, mivel vakut nem használtam, javítani kellett. LightRoom Adjustment Brush rulez! Kicsit túlhúztam, plasztikusabb lett. Az élesítéssel kellett egy kicsit szenvedni, hogy tiszta legyen a tekintet. A kalap felső részénél egy picit látszik is, hogy elég erősen lett élesítve.
A képből egy egész jó kis avatart lehetett készíteni. :)

Oldalak