Jelenlegi hely

Reklám- és termékfotózás

Apartman fotózása

Szálloda, apartman fotózása azért hosszabb folyamat, mert egy-egy pozícióban viszonylag sok képet kell lőni. Főleg nehézkes ez akkor, ha valamilyen különleges szöget választ az ember, pl. a fényképező a plafon síkjának közelében van. Ezekben a szitukban segít a fényképező távvezérlése. 
 
 
A legegyszerűbb megoldás, ha mobiltelefont használunk, innentől pedig OTG kábel és szoftver kérdése az egész. A legutóbb én is bevetettem egy ilyen rendszert, s remekül működött.Már az nagyon kényelmes, hogy a mobil kijelzőjén látom az élőképet, nem kell kitekeredve néznem a fényképező keresőjébe. A fókuszpontot oda rakom, ahova csak akarom, s a fényképező tökéletesen oda is fókuszál. Ha pedig szöszmötölni szeretnék, akkor az élőképbe bele is zoom-olhatok, s így nagyon precízen elhelyezhető a fókusz pont. 
 
 Így a szálloda, apartman fotózása egyszerűsödik, s a munkát jelenősen gyorsítja, hogy egy gombnyomásra végiglő egy sorozatot, nem kell figyelni és nincs kihagyás. A mobiltelefon simán veri bármelyik gyári távkioldót.
 
 Az külön extra, hogy a szoftverek lehetőséget adnak arra, hogy a fényképező limitációt kikerüljük. Pl. a fényképező maximális 3 fényértéket átfogó sorozat készítésével szemben a szoftverben akár 9 fényértéket is meg tudunk adni. Persze, ezekre az extrém beállításokra ritkán van szükség, de mindenképpen kiterjesztik a lehetőségeink határait.
 

Szálloda enteriőr fotózás - wellness

A Sysco-Lux világítástechnikai szolgáltató cég megbízásából fotóztam Mátraházán a LifeStyle Hotelben. A cég olyan világítási megoldásokat tervez és szállít, mellyel jelentős villamosenergia megtakarítások érhetők el. Egy szállodánál ez tetemes összeg lehet, hiszen itt este nem áll meg az élet, mint pl. egy szolgáltató intézmény esetén.

LifeStyle Hotel Máreaháza wellness

Szálloda enteriőr fotózás volt a feladatom, mellyel a világítástechnikai megoldások bemutatását kellett megoldanom. Olyan referencia fotókat kellett készítenem, ahol látszik, hogy az alkalmazott modern fényforrásokkal ugyanolyan eredmény érhető el, mint a hagyományosokkal. A szálloda egyik legszebb része a wellness, ahol a világítás igen összetett volt. A wellness a nyugalomról szól, a világítást ehhez igazították, vagyis sehol sem volt fényár. Ez igen csak megnehezítette a dolgomat, a szolid fényeket kellett úgy megjelenítenem, hogy látszódjon az is, hogy hol is vagyunk.

LifeStyle Hotel Mátraháza wellness

Ilyen szálloda enteriőr fotózás esetén nagy dinamikájú képeket készít az ember, ahol egy elkészült fénykép akár hét vagy kilenc egyedi fényképből is áll. Ez a fajta munka, mind a helyszínen, mind a számítógép előtt viszonylag időigényes. Ami nem lenne gond, viszont csak fél óra állt a rendelkezésemre a wellnes-ben, aminek prózai oka volt: nem zavarhattam a vendégek nyugalmát. Nagyon gyorsan kellett dolgoznom, de szerencsére mindent meg tudtam örökíteni, amit akartam. Nekem amúgy az egész szálloda tetszett, nagyon barátságos volt.

LifeStyle Hotel Mátraháza wellness

Szerintem, egyszer a családdal el is fogunk ide jönni, pont ideális lenne a számunkra: nincs messze Budapesttől, s mind a szálloda, mind a környéken található programok jó kikapcsolódást tudnának biztosítani.