Jelenlegi hely

Általános fotózás

Éves statisztikám - 2012

2012-ben ennyien, ennyiszer és ilyen hosszan látogatták meg a www.galambosgergely.hu weblapomat.

Éves statisztikám - 2012

Még a leggyengébb hónapban is megnéztek 400 -an. Nem rossz. Az sem, hogy majd' 2 percet eltöltenek az oldalamon, vagyis a tartalom is a vártnak megfelelő lehet.
Egyetlen egy gond van, hogy a rendszeresen visszatérő felhasználók száma kevés. :(

Röpteti és kikacagja

Köszönetet mondok Gréta lányomnak, amiért lehetővé teszi számomra, hogy bájos mosolyát lefotózhassam. Úgy örülök, hogy a benne szunnyadó nőiességet sikerült megörökítenem. 

Továbbá köszönetet mondok Gábor fiamnak, amiért megtanította húgocskájának, hogyan kell apának mosolyt dobni, illetve azért is köszönetet szeretnék mondani neki, amiért oly' ügyesen cselezi ki minden alkalommal az autófókuszt, mindezt kombinálva azzal, hogy belenyal az objektívbe. Köszönöm, hogy segítesz tisztán tartani a felszerelésemet!

Nyavalyások. :)

Dera-szurdok, Pilisszentkereszt

Régen viszonylag sokszor fotóztam a természetet, manapság szinte egyáltalán nem. Valahogy nem hoz lázba, hacsak nincs a képen ember is. Ellenben a Pilisszentkereszt mellett található Dera-szurdok teljesen felvillanyozott, nagyon érdekes és klassz hely.

Viszont, elkövettem egy bakit, mégpedig azt, hogy nem nagylátóval mentem. Az esetek 90%-ban az 50/f1.4 -et viszem, mivel fullframe-en mindenre jó, s tökéletes képeket lehet vele készíteni. Igen ám, de a természetbe pont a nagylátó kellett volna, s ez eszembe sem jutott az indulásnál. (A teljes felszerelésemet hobby célból nem hordom, ahhoz túl nehéz.)

Persze, az ilyen feledékenység kiküszöbőlhető, csak kicsit melósabb a dolog. Mint a gitárosok, mikor szám közben elszakad az egyik húr, simán megoldják, csak jobban kell koncentrálni onnantól. Nálam a megoldás a függőleges panoráma fotózás lett. Persze, álítgatni kellett a gépet, de nem volt vészes. Az Auto-ISO -t kellett mindig kikapcsólnom, illetve az AF -et, hogy egy pont legyen éles, a többi esetben pedig látszódjon az elmosódás.

A túra során a lenti fotókat készítettem. Ahhoz képest, hogy menet közben, panoráma technikával készűltek nem is olyan rosszak szerintem.

 

 

Oldalak